Brief: Thorbecke zou hem geen blik waardig keuren

Thorbecke zou hem geen blik waardig keuren

Rutger Castricum schijnt een nieuw hoogtepunt te hebben bereikt in het stellen van vervelende en suggestieve vragen die niet zijn gericht op de inhoud, maar beogen de ondervraagden in problemen te brengen. Ergens las ik: Thorbecke zou het bij hem geen dag hebben uitgehouden.

Een man van het niveau van Thorbecke zou de heer Castricum geen blik waardig hebben gekeurd, of hem op aristocratische wijze tot niets hebben teruggebracht. Het manco van het hedendaagse Nederland is niet het teveel aan Castricums, maar het tekort aan Thorbeckes.

A.L. de Werker

Groningen

Brieven en opiniestukken kunt u sturen naar opinext@nrc.nl. Vermeld naam, adres, telefoonnummer en, indien van toepassing, titels en functies.