Adres Tahir op Twitter na kritiek op PowNed

Het mobiele telefoonnummer en het adres van columnist Naema Tahir zijn gisteren via internet verspreid, als gevolg van een uitzending van omroep PowNed gisteravond. Aan het einde van het programma liet presentator Dominique Weesie zien hoe via internet de gegevens van de columniste zijn te vinden: „Wanneer we het telefoonboek erbij pakken en zoeken op Tahir en Den Haag is het onmiddellijk bingo.”

Het adres van Tahir werd niet in beeld gebracht, „u ziet dat we de gegevens onherkenbaar hebben gemaakt, want zo fatsoenlijk zijn we dan wel weer”.

Voormalig PVV-gemeenteraadslid Arnoud van Doorn vermeldde vervolgens in tweets het adres en 06-nummer van Tahir : „Denk dat ik ze een kaartje ga sturen. #fatsoen.” Ook andere twitteraars verspreidden data of maakten opmerkingen als „Hoi, ik ben een schietschijf. Ik heet Tahir. Naema Tahir.”

Tahir had zondag in tv-programma Buitenhof gezegd dat journalisten als Rutger Castricum van PowNed moeten worden geweerd uit de Tweede Kamer wegens hun onfatsoen. Maandag meldde Castricum zich met cameraman bij het huis van Tahir. Castricum trof haar partner, hoogleraar Andreas Kinneging; een woordenwisseling volgde. Tijdens een deel van het item was de camera op de grond gericht. PowNed toonde gisteren het ruwe materiaal.

Socioloog Dick Pels noemt de werkwijze van PowNed een vorm van intimidatie. „Tahir en Kinneging worden zo echt uitgekleed.”