Ziggo bevestigt dat het naar de beurs wil

Het grootste kabelbedrijf van Nederland, Ziggo, wil naar de beurs. Dat is volgens het bedrijf een logische stap. Vanaf wanneer de aandelen te verhandelen zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Ziggo is eigendom van twee investeringsmaatschappijen, het Amerikaanse Warburg Pincus en het Britse Cinven. De bedoeling is dat zij met de beursgang de koopprijs terugverdienen. Tussen 2005 en 2007 betaalden ze samen zo’n 5,3 miljard euro voor het bedrijf, dat toen ontstond uit een fusie van Multikabel, Essent Kabelcom en Casema. In Nederland levert Ziggo televisie aan drie miljoen huishoudens en internet aan 1,7 miljoen. 1,3 miljoen mensen bellen via Ziggo.

Topman Bernard Dijkhuizen zegt:

“We groeien en hebben in ons netwerk en onze producten geïnvesteerd. Nu is de beursgang een logische volgende stap”.

Het is de grootste beursgang sinds verzekeraar Delta Lloyd in 2009 naar de beurs stapte. Een beursnotering voor Ziggo hing volgens het Financieele Dagblad al enkele weken in de lucht. Eerder deze maand zou de beursgang zijn uitgesteld omdat onzeker was of beleggers in Ziggo willen investeren. De eigenaren wachtten op rust op de kapitaalmarkt. Een gedeeltelijke beursgang zou de eigenaren tussen de 800 miljoen en de één miljard euro kunnen opleveren.

Lees hier het persbericht van Ziggo over de beursgang.

    • Peter Zantingh