Wereldrecord papieren vliegtuig gooien: bijna 70 meter ver

Joey Ayoob neemt een aanloop voor zijn recordworp. Foto Screenshot Youtube / VdoBuzzdotorg

Iedereen heeft zo zijn talent. En laat dat nou in een heel enkel geval het talent zijn om papieren vliegtuigjes vele tientallen meters door de lucht te kunnen gooien. Je hebt natuurlijk weinig aan het wereldrecord dat je ermee vestigt, maar indrukwekkend is het wel.

Dat vindt de commentator bij de verslaglegging van de wereldrecordpoging ook. Hij kan zijn geluk niet op. Net als de crew die om supergooier Joe Ayoob heen staat en het record met hem viert.

Ayoob gooide met een speciaal voor hem door John Collins ontworpen papieren vliegtuigje, vermeldt de aftiteling. Ayoob gooide bijna 70 meter (220 voet) ver.

Joe Ayoob verbetert het wereldrecord papieren vliegtuigjes gooien:

Overigens is vliegtuigbouwer John Collins niet te beroerd om op YouTube uit te leggen hoe hij zijn supersonische papieren vliegtuigjes fabriceert. Daar kun je dus je voordeel mee doen.

Kwestie van een paar minuten goed opletten, een oud telefoonboek erbij pakken, een beetje vouwen, nog even oefenen op het gooien, en je stoot kampioen Ayoob binnen de kortste keren van de troon. Slechts 70 meter ver gooien, dat is alles.

John Collins, gerespecteerd bouwer van papieren vliegtuigjes, legt uit hoe hij te werk gaat: