Weer

Op deze extra dag in het jaar is er veel van hetzelfde weer. Ondanks gebrek aan zon is het zeer zacht met temperaturen boven de 10 graden, in het noorden iets lager. Uit de laaghangende bewolking valt plaatselijk wat fijne motregen. Op veel plaatsen is het nevelig en mistig

Rondom een hogedrukgebied boven het noorden van Frankrijk wordt met een noordwestelijke stroming zachte en vochtige lucht in de onderste lagen van de atmosfeer aangevoerd.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt, soms met wat motregen, nevel en plaatselijk mist. Het blijft net zoals afgelopen nacht zeer zacht met een minimumtemperatuur tussen de 5 en 8 graden.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen grijs en zacht, maximaal 11-12 graden. In het noorden wordt iets minder zachte en minder vochtige lucht aangevoerd. Op de Wadden en rond het IJsselmeer blijft het rond de 8-9 graden. Als de bewolking daar ’s middags tijdelijk dunner wordt, kan een waterige zon doorbreken.

Zondag verandert dit grijze weer. Door aanvoer van koudere lucht kan het vanaf volgende week ’s nachts één graad vriezen, is het weerbeeld opener met af en toe zon, maar kunnen er ook enkele maartse buien vallen.