Van Veldhoven vertrekt aan het eind van het seizoen bij Roda

Roda-trainer Harm van Veldhoven in 2010. Foto NRC / Merlin Daleman

Voor Roda JC-trainer Harm van Veldhoven is dit het laatste seizoen in dienst van de Limburgse club. Hij wil op zoek naar een nieuwe uitdaging, meldt de club op de eigen website.

De club en de trainer spraken de afgelopen maanden veelvuldig en in goede sfeer met elkaar, zegt Roda in de verklaring. Daarin kwam naar voren dat de samenwerking wat Van Veldhoven betreft ten einde komt. “Wij wilden dit graag continueren, maar Harm heeft hierin een ander besluit genomen”, zegt technisch directeur Gerard Wielaert.

Van Veldhoven werd in november 2008 aangesteld bij Roda, nadat hij even daarvoor was ontslagen bij de Belgische club Germinal Beerschot. In Kerkrade werd hij achtereenvolgens zestiende, negende en zesde. Momenteel staat Roda, met nog elf competitierondes te gaan, negende.

Wie de opvolger van Van Veldhoven wordt, is nog niet bekend. Waar de tot Belg genaturaliseerde Nederlander na dit seizoen aan de slag gaat net zo min.

    • Peter Zantingh