The Monkees-zanger Davy Jones (66) overleden

The Monkees in 1966 gefotografeerd met vlnr de vandaag overleden Davy Jones, Peter Tork, Micky Dolenz en Mike Nesmith. Foto AP

Acteur en muzikant Davy Jones is vanochtend op 66-jarige leeftijd in zijn woonplaats in Florida overleden. De leadzanger van The Monkees stierf aan een hartaanval, bevestigt een woordvoerder aan persbureau Reuters.

Jones was getrouwd met Jessica Pacheco en laat vier kinderen uit twee eerdere huwelijken achter. De Britse muzikant werd in 1965 lid van de band The Monkees waar hij tot 1970 deel van uitmaakte.

De band vergaarde in eerste instantie roem met zijn eigen muzikale televisieshow, die ook in Nederland op de buis kwam. De serie was het Amerikaanse antwoord op de film ‘A Hard Day’s Night’ van The Beatles.

Na het succes van de serie over een fictieve boyband besloten de heren werkelijk door te gaan, wat tot een wereldwijde doorbraak leidde. The Monkees scoorden enorme hits waaronder I’m a Believer, Daydream Believer en Last Train to Clarksville.

http://www.youtube.com/watch?v=XfuBREMXxts

Jones verzorgde op 19 februari nog een optreden Oklahoma. De nacht ervoor stond hij met BB King op het podium in New York en vertoonde hij geen tekenen van ernstige gezondheidsproblemen.

    • Annemarie Coevert