De ‘trendmanager’ van YouTube legt uit: hoe video’s viral worden

Er wordt elke minuut meer dan 48 uur aan video geüpload naar YouTube. Een heel klein gedeelte daarvan ‘gaat viral’: ze worden opgepikt door talloze websites en gezien door miljoenen mensen. Hoe werkt dat? Kevin Allocca legt het uit aan TEDYouth.

TED

Er wordt elke minuut meer dan 48 uur aan video geüpload naar YouTube. Een heel klein gedeelte daarvan ‘gaat viral’: ze worden opgepikt door talloze websites en gezien door miljoenen mensen. Hoe werkt dat? Kevin Allocca legt het uit aan TEDYouth.

Allocca is de ‘trends manager’ van YouTube. Waarom kijken 32 miljoen mensen naar een filmpje waarin iemand helemaal uit z’n dak gaat om een dubbele regenboog? En als het liedje zo slecht is, waarom klikken dan tweehonderd miljoen mensen (!) naar de clip van ‘Friday’ van Rebecca Black? Dat zijn de vragen die hem bezighielden. Hij noemt in een vermakelijk presentatie vier redenen waarom een video viral wordt.

TEDYouth vond plaats in november 2011 en is de jongerenvariant van TED, de conferentie over technologie, entertainment en design waar experts korte lezingen geven over hun vakgebied of over wetenschap in het algemeen.

    • Peter Zantingh