Onderhandelingen nieuwe cao politie opnieuw vastgelopen

Opstelten op partijbijeenkomst van de VVD in maart 2008. Foto NRC / Roel Rozenburg

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de politie zijn opnieuw vastgelopen. Dat meldt politievakbond ACP vanavond. Mogelijk volgen acties.

De bonden hebben minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) een nieuw ultimatum gesteld. “Als die verloopt zonder dat we iets hebben gehoord, zouden acties kunnen volgen”, vertelt een woordvoerder aan persbureau Novum.

De onderhandelingen werden ongeveer drie weken geleden ook al opgeschort, omdat de partijen het niet eens konden worden over de cao. Daarna volgde ook al eens een ultimatum, dat uiteindelijk werd ingetrokken omdat Opstelten volgens de bonden ruimte had geboden op basis waarvan verder kon worden onderhandeld.

De bonden willen meer salaris en goede in-, door- en uitstroommogelijkheden. De onderhandelingen over de nieuwe cao vinden plaats tegen de achtergrond van de omvorming van de huidige structuur van 25 regiokorpsen en het Korps Landelijke Politiediensten tot één nationale politie.

    • Annemarie Coevert