Miljarden naar Griekenland? Duitse minister speelt sudoku tijdens debat

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble speelt sudoku tijdens het debat over de noodhulp aan Griekenland. Foto Screenshot YouTube / riratecairsite

Een storm van kritiek is opgelaaid in Duitsland over de puzzelhobby van minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Want hij mag natuurlijk best een sudoku oplossen als hij daar zin in heeft, maar toch niet uitgerekend tijdens het cruciale debat over de miljardensteun aan Griekenland.

Schäuble vond het debat over de vraag of banken, verzekeraars en investeringsfondsen een groter verlies zouden moeten accepteren ten gunste van het noodlijdende Griekenland op 21 februari kennelijk maar matig interssant. Minder boeiend in ieder geval dan een puzzel op zijn iPad.

Op televisiebeelden is te zien hoe Schäuble helemaal opgaat in het spelletje, terwijl het parlement om hem heen debatteert over maatregelen die cruciaal zijn om de euro te redden.

De opnamen werden deze week uitgezonden door televisiezender ARD. De oppositie, die toch al moeite had met de miljardensteun van Duitsland aan Griekenland, is woedend over de schijnbare desinteresse en arrogantie van de minister.

Schäuble zelf wilde niet reageren in Duitse media. Het ministerie zei dat het geen arrogantie betrof, maar dat ook bewindslieden af en toe een pauze nodig hebben.

ARD heeft vandaag echter wel te horen gekregen dat de zender de beelden onder geen beding nogmaals uit mag zenden. Maar ja, nu staan ze natuurlijk al overal online.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble gaat op in zijn sudoku:

    • Niels Posthumus