Kortkolom binnenland

Zeeuw misbruikte mogelijk 100 jongens

Rotterdam. Een 60-jarige man uit het Zeeuwse Westkapelle (2.700 inwoners) heeft mogelijk een honderdtal jongens seksueel misbruikt. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Middelburg. Op dit moment liggen er twee aangiftes tegen de man, die in september gearresteerd werd. Hij heeft zelf tijdens verhoren gezegd dat hij in de afgelopen tientallen jaren wel met zo’n honderd jongens tussen 14 en 17 jaar ontucht heeft gepleegd. De man is al eens voor een dergelijk vergrijp veroordeeld. Op dit moment zit hij in het Pieter Baan Centrum voor een psychiatrisch onderzoek. Het OM hoopt dat meer slachtoffers zich melden. (NRC)

Optreden politie bij vermissing onderzocht

Utrecht. Justitie en politie in Utrecht laten hun eigen optreden rond de verdwijning van een dove en hulpbehoevende vrouw onderzoeken. Tien dagen geleden werd de 32-jarige vrouw bevrijd uit een woonhuis in Hoevelaken. Ze was sinds november vermist en lijkt te zijn misbruikt en mishandeld. De huurder van het huis is aangehouden, evenals een tweede verdachte. De Telegraaf meldde dat de politie meerdere malen aan de deur van de woning is geweest na klachten over geluidsoverlast. Zo zou er aanhoudend gegil zijn gehoord. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een oud-politiechef en een oud-procureur-generaal. (NRC)

Arrestaties in Canada om zaak-Robert M.

Rotterdam. In de Canadese provincie Quebec zijn gisteren vier mannen opgepakt voor het maken, bezitten en verspreiden van kinderporno. Hun aanhouding vloeit voort uit de Amsterdamse zedenzaak, melden Canadese media. Uit onderzoek van de computer van de hoofdverdachte in de zaak, Robert M., concludeerde de Amsterdamse politie dat hij contact had met vijf mensen in Quebec. De medewerker van het voormalige kinderdagverblijf ’t Hofnarretje heeft bekend tientallen kinderen te hebben misbruikt. (Novum)

Vier hsl-treinen tegelijkertijd gestrand

Rotterdam. Vier hogesnelheidstreinen zijn vanochtend rond Rotterdam gestrand. Inzittenden zaten uren vast in de treinen. De problemen begonnen rond 08.00 uur. Een trein kreeg pech op het traject van de hogesnelheidslijn, drie andere hogesnelheidstreinen kwamen door een kapotte bovenleiding stil te staan. Twee treinen konden na een uur hun weg weer vervolgen, de twee andere treinen zijn na ruim drie uur uiteindelijk weggesleept. (Novum)