Kabelaar Ziggo gaat toch naar de beurs

Ziggo gaat naar de Amsterdamse beurs. Dat maakte het kabelbedrijf vanochtend bekend. Op welke datum de beursgang plaats gaat vinden en hoeveel aandelen er worden uitgegeven, is nog onbekend. De eigenaren van Ziggo – Warburg Pincus en Cinven – zouden 15 tot 20 procent van de onderneming naar de beurs willen brengen om daarmee ongeveer 1 miljard euro op te halen.

De beursgang van Ziggo hing al enige tijd in de lucht. Vorig jaar nog werd deze op het laatste moment afgeblazen vanwege een slecht beursklimaat. De kabelaar zelf heeft altijd ontkent dat een dergelijk scenario klaar lag. Een definitief besluit zou begin deze maand nog zijn opgeschort omdat onzeker was of beleggers in het kabelbedrijf willen investeren.

Uit de weinige details die Ziggo al wel bekend maakte over de beursgang, blijkt dat het bedrijf een progressief dividendbeleid wil gaan voeren. De kabelaar zet in op een eerste uitbetaling dit jaar van 220 miljoen euro. Vanaf 2013 moet de dividendbetaling minimaal 50 procent van de vrije kasstroom bedragen.

Ziggo-topman Dijkhuizen noemt de beursgang woensdag een „logische volgende stap”. „Het zal leiden tot een verbeterde toegang tot de kapitaalmarkt om de groeistrategie van het bedrijf te ondersteunen.”

Het kabelbedrijf ontstond in 2006 na de samenvoeging van de kabelnetten van @Home, Multikabel en Casema. Ziggo heeft ruim 3 miljoen klanten en draaide vorig jaar een omzet van 1,47 miljard euro.