Interpol pakt leden Anonymous op, hackers leggen site plat

Caption: This picture taken on February 3, 2012 shows a photograph of the hacked Greek ministry of justice website. Online hackers group Anonymous attacked the Greek justice ministry website in criticism of the country's tough fiscal reforms and its decision to join a controversial anti-piracy deal. "Democracy was given birth in your country but you have now killed it," the group said in a statement posted on the ministry site. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI
Caption: This picture taken on February 3, 2012 shows a photograph of the hacked Greek ministry of justice website. Online hackers group Anonymous attacked the Greek justice ministry website in criticism of the country's tough fiscal reforms and its decision to join a controversial anti-piracy deal. "Democracy was given birth in your country but you have now killed it," the group said in a statement posted on the ministry site. AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI Een foto van de op 3 februari door Anonymous gehackte website van het Griekse ministerie van Justitie. Foto AFP / Louisa Gouliamaki

Onder leiding van Interpol zijn afgelopen maand in Europa en Zuid-Amerika 25 Anonymous-verdachten gearresteerd. Deze worden ervan verdacht lid te zijn van de hackersgroep en gecoördineerde cyberaanvallen te hebben uitgevoerd op onder andere het Colombiaanse ministerie van defensie en het Chileense elektriciteitsbedrijf Endesa.

De verdachten werden opgepakt in Spanje, Argentinië, Chili en Colombia, meldt persbureau AP. Ze zijn tussen de 17 en 40 jaar oud laat Interpol weten, waarin nationale politie- en veiligheidsdiensten van 188 landen internationaal samenwerken, vanuit Parijs. De arrestaties zijn het resultaat van een onderzoek dat medio februari werd gestart en dat leidde tot huiszoekingen op veertig locaties in vijftien steden.

In een reactie op de arrestaties viel Anonymous de website van Interpol aan. Die was gisteravond ongeveer dertig minuten niet bereikbaar, meldde Forbes vannacht.

    • Hans Klis