‘Ik ben um helemaal aant flippe in me hooft’

Stanley A., verdachte van de moord op de 15-jarige Ximena, hield van april 2007 tot januari 2008 een internetdagboek bij op de site mydiary.nl. Hieronder enkele passages uit zijn openbaar toegankelijke dagboek, die informatie bieden over zijn levensloop en gedachtenwereld.

23 april 2007

„Ik ben geboren op maandag 19 januari 1987 rond 8 uur ’s avonds in het Bronovoziekenhuis [...].”

[…]

„14 of 17 augustus 1994 gingen mijn pa en ma uit elkaar.” […]

„In 1994 begon eveneens een rampzalige periode die maar liefst 11 jaar lang zou duren. Het pesten.

Het begon ermee dat ik dik was en dat mijn moeder met een vrouw ging, waarmee ze trouwde in 1995.”

[...]

„Ik bleef zitten en 8 januari 2002 ging ik naar de Pleysierschool [...] 13 juni 2002 14.15 beging ik een delict door iemand neer te steken. Ik was het gepest zat. Ik werd midden in de klas met de dood bedreigd. Ik durfde niks te zeggen. Ik heb een willekeurig iemand neer gestoken.”

Ik kwam in jeugdgevangenis Teylingereind terecht. [...] 18 december kreeg ik te horen dat ik 2 jaar PIJ kreeg. Jeugd-tbs.” [‘PIJ’ staat voor ‘plaatsing in een inrichting voor jeugdigen’]

14 juni 2007

„Mam, wanneer accepteer je me weer? ik heb er gvd alles aan gedaan...nu is het aan jou! Mam ik mis juh Ik hou heel veel van juh.”

19 juni 2007

„Het was heeel vaag allemaal...ik ben er nie trots op, maar heb ondertussen al meerdere malen xtc gebruikt.” […]

„mense ik zeg nie dat jullie moete nemen...maar iedereen zegt dat het zulke tiefuszooi is, maar het werkt wel en als je goeie heb en niet te veel...dan is het nog lekker ook.”

3 september 2007

„Ik weet het nie meer mensen...ik heb het niet meer.

er is 150 euro van me gestole, me kat gaat dood, ik ben verliefd, maar kan er niks mee...wat doe ik nog op deze wereld? wrom ben ik nu nie sterker dan ik vroeger was, toen ik wel kon vechten om er boven op te kome? als het zo blijft doorgaan, leef ik nie lang meer.........”

26 september 2007

„Jullie hebben kenne lezen dat ik moeilijke periode achter de rug heb, met allerlei achterlijke gedachtes. Ondertussen heeft me pa onze kat laten inslapen en ben ik in Turkije geweest. Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk.”

3 oktober 2007

„Ik word helemaal gek van andere mensen. Of ze lullen of ze doen, hoe dan ook, ze maken me helemaal paranoia. Ik ben um helemaal aant flippe in me hooft. Ik weet niet wat ik ermee aan moet. Waarom kunnen mensen zo gek makend zijn. Ik word helemaal gek gewoon nu.”

15 januari 2008

„En aangezien ik aan de tiefuszooi heb gezeten [...] speed, cocaïne en xtc en vooral dat laatste zorgt er voor nu ik er niet meer aanzit dat mijn emoties heftiger zijn en daarom dat het mij enorm dwars zit.”

    • Verdacht van de Moord op 15-Jarig Meisje
    • van Stanley A