‘Honderd slachtoffers in misbruikzaak Westkapelle’

Een 60-jarige man uit Westkapelle die in september werd opgepakt voor twee zedendelicten, heeft mogelijk honderd tienerjongens seksueel misbruikt. Dat heeft de man volgens justitie zelf aangegeven, meldt Omroep Zeeland vandaag.

Het misbruik zou zich de afgelopen dertig jaar voornamelijk in Westkapelle (in Zeeland, kaart) hebben afgespeeld. Hij zou met jongens van 14 tot en met 17 jaar diverse seksuele handelingen hebben verricht, zonder te penetreren. De man is uit zichzelf namen en aantallen gaan noemen, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie op Radio 1.

De rechtbank in Middelburg behandelt morgen twee ontuchtzaken. Die speelden volgens de omroep midden jaren negentig en in de periode 2006-2010. Een derde zaak is al verjaard.

De man, die tientallen jaren geleden al eens veroordeeld werd voor ontucht, is voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht gebracht.

De GGD in Zeeland heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die vragen hebben naar aanleiding van de zaak (0113-249480) en het Openbaar Ministerie heeft een nummer geopend voor mensen die vragen hebben over het strafproces (0118-884555).

    • Peter Zantingh