Fernandez akkoord met schorsing van 5 duels na kopstoot

Guyon Fernandez heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om hem vijf wedstrijden te schorsen geaccepteerd. De aanvaller van Feyenoord gaf afgelopen zondag in Eindhoven tegen PSV een kopstoot aan zijn Braziliaanse tegenstander Marcelo.

Het incident in de eredivisietopper was aan de aandacht van scheidsrechter Richard Liesveld ontsnapt, maar op basis van televisiebeelden begon de KNVB een vooronderzoek. De scheidsrechter erkende na afloop dat Fernandez de schijn tegen had. Hij gaf hem wel een gele kaart wegens protesteren.

Fernandez, die na zijn kopstoot twee keer scoorde tegen PSV zonder Feyenoord aan een punten te kunnen helpen (eindstand 3-2), zat dit seizoen al een schorsing van zes wedstrijden uit. Hij kreeg die straf vorig najaar voor het slaan van tegenstander Rens van Eijden in de competitiewedstrijd in de Rotterdamse Kuip tegen NEC.

Ook toen zag de dienstdoende scheidsrechter de overtreding niet en werd Fernandez – net als deze week – gestraft op basis van de televisiebeelden. Fernandez, tegen PSV vervanger van de voor één wedstrijd geschorste Zweedse superspits John Guidetti, had van Feyenoord voor zijn kopstoot tegen Marcelo al een geldboete moeten incasseren.

Stanley Tailor, verdediger van eerstedivisieclub AGOVV uit Apeldoorn, kreeg gisteren net als Feyenoorder Fernandez een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden. Hij zou in de competitiewedstrijd tegen Veendam een tegenstander hebben geslagen.

Mark Veldmate van de Rotterdamse eerstedivisieclub Sparta heeft laten weten een schikkingsvoorstel van één wedstrijd na zijn rode kaart tegen FC Eindhoven niet te accepteren.

Naar Theo Lucius, de speler van FC Eindhoven die in dezelfde wedstrijd op de voet van een tegenstander zou hebben gestaan, is de KNVB een vooronderzoek begonnen.