Espresso met Lutz Jacobi

Op de valreep heeft Lutz Jacobi zich kandidaat gesteld voor het partijleiderschap van het PvdA. ‘Laat iedereen z’n borst maar nat maken,’ zegt ze bij een espresso. ‘Ik loop over Diederik Samsom heen, blaas Ronald Plasterk omver’

Beeld: Youtube.

Partijleiderschap

Op de valreep heeft Lutz Jacobi zich kandidaat gesteld voor het partijleiderschap van het PvdA. ‘Laat iedereen z’n borst maar nat maken,’ zegt ze bij een espresso. ‘Ik loop over Diederik Samsom heen, blaas Ronald Plasterk omver, laat Nebahat Albayrak een poepie ruiken en draai de tepels van Martijn van Dam drie keer rond.’ Is ze ook opgewassen tegen Geert Wilders? ‘Is Geert opgewassen tegen mij?’ zegt Jacobi. ‘That’s the question.’ Ze slaat haar espresso achterover. ‘Als hij me uitmaakt voor bedrijfspoedel, dan laat ik hem alle hoeken van de Tweede Kamer zien.’ Hoe wil ze omgaan met vragen van Rutger Castricum? ‘Een trap in zijn ballen,’ antwoordt Jacobi. ‘Cohen was veel te fatsoenlijk.’ Is ze niet bang dat de PowNews-verslaggever aangifte zal doen? ‘Ik denk eerder dat hij huilend naar de spoedeisende hulp zal strompelen.’

Herman Staal, chef van de Haagse redactie van NRC, heeft gezegd dat Lutz Jacobi kansloos voor het partijleiderschap is. ‘Dat zouden zijn laatste woorden kunnen zijn,’ zegt Jacobi. ‘Tenminste, als hij niet om zijn moeder schreeuwt als ik op hem ga zitten.’ Wat vindt ze van de kritiek dat niemand haar zou kennen? ‘Ik zal ervoor zorgen dat niemand mij zal vergeten,’ antwoordt Jacobi. ‘Ik word de volgende premier van Nederland.’

    • Ernest van der Kwast