De trailer: The Raven

None

Nee, niet de camp-klassieker uit 1963 van de koning van de B-film Roger Corman, die ook The Raven heet en die in de verte is gebaseerd op het beroemde gedicht van Edgar Allan Poe, The Raven (Is there – is there balm in Gilead? – tell me – tell me, I implore!’ Quoth the raven, ‘Nevermore.’) In de nieuwe versie van The Raven, van regisseur James McTeigue (V for Vendetta), treedt de schrijver Poe, die wordt beschouwd als de uitvinder van het detectiveverhaal, zelf op als filmpersonage, gespeeld door John Cusack. Poe wordt op latere leeftijd geconfronteerd met een seriemoordenaar die zich laat inspireren door de macabere fictie van Poe, en de moordenaar daagt de schrijver uit om hem op het spoor te komen. De film zal zo te zien een kruising worden van Sherlock Holmes en Seven – de macabere griezelaar van David Fincher. Daar zou weleens een nieuwe filmreeks in kunnen zitten. Verwacht: juni. (PdB)