Voetbalnieuws

De aanklager van de KNVB is een onderzoek begonnen naar een actie van Guyon Fernandez in het duel met PSV van zondag. De Feyenoorder zou een kopstoot hebben uitgedeeld aan PSV’er Marcelo. Scheidsrechter Richard Liesveld heeft het incident niet gezien. Fernandez kreeg wel geel wegens protesteren. Feyenoord heeft Fernandez al een boete gegeven voor de actie, omdat „er sprake was van onprofessioneel gedrag van Guyon”. Fernandez zat dit seizoen al een schorsing van zes wedstrijden uit nadat hij in het duel met NEC Rens van Eijden had geslagen.

Rafael van der Vaart doet morgen niet mee met het Nederlands elftal tegen Engeland. De middenvelder van Tottenham Hotspur is niet voldoende hersteld van een zondag opgelopen enkelblessure. Eerder had Michel Vorm afgezegd wegens buikgriep. Bondscoach Bert van Markwijk roept geen vervangers op. Bij Engeland meldde Van der Vaarts ploeggenoot Kyle Walker zich af bij interim-bondscoach Stuart Pearce. De rechtsback van The Spurs heeft ook een enkelblessure. Eerder zegden Wayne Rooney, Tom Cleverley en Darren Bent al af voor de vriendschappelijke interland.

Peter Bosz moet de komende wedstrijd van zijn ploeg Heracles op de tribune zitten. De trainer is geschorst nadat hij zaterdag bij het duel met VVV-Venlo was weggestuurd wegens herhaaldelijke kritiek op de leiding.

Mahamadou Diarra zet zijn carrière voort bij Fulham. De dertigjarige middenvelder tekent bij de ploeg van trainer Martin Jol een contract tot het einde van het seizoen. Diarra, die nog wel moet wachten op een Brits visum, zat na zijn vertrek afgelopen zomer bij AS Monaco zonder club.