Van Morrison en Lenny Kravitz op North Sea Jazz

De eerste namen voor het North Sea Jazz Festival op 6, 7, 8 juli in Ahoy, Rotterdam zijn bekend. Onder anderen Van Morrison, Tony Bennett, Janelle Monae en de jazzgrootheden Wayne Shorter, Ahmad Jamal, McCoy Tyner Trio met Ravi Coltrane, Pat Metheny met Unity Band, het Joe Lovano-Dave Douglas Quintet en Dave Holland geven concerten. De jonge generatie wordt vertegenwoordigd door Robert Glasper, Melody Gardot, Gregory Porter en The Kyteman Orchestra.

Verder bevestigd op de 37ste editie van het driedaagse festival zijn House-acteur/bluespianist Hugh Laurie, Macy Gray & David Murray Blues Big Band, Amos Lee en de nieuwe fusionjazzgroep Spectrum Road met Cream-zanger Jack Bruce, John Medeski, Cindy Blackman en Vernon Reid.

In navolging van Prince vorig jaar is er dit jaar ook weer een speciaal nachtconcert. In de nacht van vrijdag op zaterdag treedt Lenny Kravitz op. 1 maart begint North Sea Jazz met de kaartverkoop.

Ondertussen wankelt het voortbestaan van het North Sea Jazz Festival op Curaçao. Organisator en hoofdsponsor Gregory Elias is boos over het feit dat de hotelsector op Curaçao absurd hoge prijzen vraagt.