Uitgelicht

Film

The Client (Joel Schumacher, 1994, VS). Solide publieksthriller naar bestseller van John Grisham (The Firm, The Pelican Brief). Advocate Susan Sarandon ontfermt zich over tiener die tegen de maffia zou kunnen getuigen en daardoor op de hielen wordt gezeten door zowel de FBI als de maffia. Tommy Lee Jones is weergaloos als openbaar aanklager. RTL8, 20.30-22.20u.

The Goods: Live Hard, Sell Hard. Chaotische en platte komedie met niet bij te houden hoge flauwegrapdichtheid. Tweedehandsautohandelaar James Brolin dreigt zijn garage kwijt te raken en heeft daarom dringend geld nodig. Daartoe huurt hij het team uitgekookte en nietsontziende verkopers in van Don ‘The Goods’ Ready (Jeremy Piven). Hun taak: tijdens een weekeind tweehonderd auto’s verkopen. Complicerende factor: Don wordt verliefd op Brolins dochter Jordana Spiro. RTL7, 20.30-22.15u.

The Princess Diaries 2: Royal Engagement (Garry Marshall, 2004, VS). Vervolg op film waarin Amerikaanse tiener de kroonprinses bleek te zijn van het koninkrijk Genovia, ‘ergens in Europa’. Nu moet ze binnen een maand trouwen om daadwerkelijk aanspraak op de troon te kunnen maken. Haar aanstaande verloofde is een keurige Brit, net zo saai als prins Charles. In dit vervolg komt een aantal Amerikaanse fascinaties met typisch Europese verschijnselen tot volle bloei. De vele verwijzingen naar prinses Diana – haar gulle menselijkheid en afkeer van stijf decorum en de licht feministische toon – resulteren in een voorspelbare, maar zeer genietbare Hollywoodfilm. Met Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo. Net 5, 20.30-22.50u.

The Darwin Awards (Finn Taylor, 2006, VS). Komedie waarin een duo onwaarschijnlijke verhalen over ongelukken controleert voor de jaarlijkse toekenning van de (echt bestaande) Darwin Prijs (‘een eerbetoon aan hen die de menselijke soort verbeteren door op domme wijze het leven te verliezen’). Joseph Fiennes is een incompetente rechercheur van moordzaken die niet tegen bloed kan en ontslagen wordt. Daarop mag hij een maand op proef bij een verzekeringsmaatschappij waar hij met Winona Ryder schadeclaims moet onderzoeken. Ook met Julianna Margulies. RTL7, 22.15-00.05u.

Pumpkinhead: Blood Feud (Michael Hurst, 2007, GB/VS/Roe).Horrorpulp. In een afgelegen streek van Virginia zijn Ricky McCoy en Jodie Hatfield hartstikke verliefd op elkaar. Maar hun families zijn in een vete gewikkeld en hun liefde wordt onmogelijk gemaakt. En ofschoon de sheriff hem nog zó gewaarschuwd had om dat vooral niet te doen, roept de kwaaie Ricky een bloedstollend bosmonster op: de gevreesde Pompoenkop, die steeds gruwelijker toeslaat. RTL7, 00.05-01.55u.

Informatief

10 x beter. Slotaflevering van programma over gezond eten. Harm Edens praat met bedrijfskundige Quirijn Bolle, die bij Ahold werkte maar steeds grotere weerzin kreeg tegen supermarktvoedsel en daarom zijn eigen supermarkt begon. Er is aandacht voor voedselwaakhond Foodwatch, voor mensen die zich verenigen in zogenaamde VersVoko’s en voor foodstyliste Anoek Lorjé, die de make-up doet van voedsel voor reclamefoto’s: met beits bewerkte kip, koffie met afwasmiddel en andere trucs. Ned.2, 19.20-19.55u.

Horizon: The truth about exercise. Michael Mosley wil fit blijven maar heeft geen zin in uren op de lopende band van een sportschool. Maar redding is nabij, want onderzoek lijkt aan te tonen dat de meeste mensen baat hebben bij slechts drie minuten zware inspanning per week. BBC 2, 22.00-23.00u.

Knallen in de horeca. Willem Reimers, eerder op tv als sidekick van Herman den Blijker in een serie waarin het duo hotels van de ondergang probeerde te redden, gaat in deze nieuwe serie proberen om het niveau van de bediening in de Nederlandse horeca positief te beïnvloeden. Reimers laat zien dat de bediening een vak is dat sociale vaardigheden, psychologische kennis, passie, improvisatievermogen en dienstbaarheid vereist. Ook zijn etiquette en kennis van producten en bereidingstechnieken van groot belang. In deze eerste aflevering gaat Reimers aan de slag met de zwarte brigade van een grand café in Alphen aan den Rijn. RTL4, 22.30-23.30u.

Anna Politskowskaja – Ein Leben für die Freiheit. „Ik denk niet dat mij iets overkomt. Ik ben te bekend, en als mij iets overkomt weet iedereen wie erachter zit.” Dat zei de op 7 oktober 2006 voor de deur van haar flat vermoorde Russische journaliste Anna Politkovskaja eens tegen haar vriendin Marina Goldovskaja, maakster van dit intieme portret. Politskovskaja schreef over corruptie, over het gebrek aan persvrijheid, over de vuile oorlog in Tsjetsjenië en over Vladimir Poetin. In 2004 werd er al een aanslag op haar gepleegd, toen ze in het vliegtuig naar de gijzeling in Beslan zat. Twee jaar later kregen ze haar dan toch nog te pakken. Als cadeau voor de die dag jarige Poetin?Arte, 23.25-00.50u.