Kortkolom sport

Fernandez riskeert na kopstoot schorsing

Rotterdam. Guyon Fernandez hangt een schorsing boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar een vermeende kopstoot van de Feyenoorder in de competitiewedstrijd van zondag tegen PSV. Fernandez zou al dan niet bewust PSV’er Marcelo hebben geraakt. Het incident ontging scheidsrechter Richard Liesveld. De arbiter erkende na afloop dat Fernandez de schijn tegen had. De spits kreeg wel een gele kaart wegens protesteren. Fernandez, die twee keer scoorde tegen PSV, zat dit seizoen al een schorsing van zes wedstrijden uit. Hij kreeg die straf voor het slaan van tegenstander Rens van Eijden in de competitiewedstrijd tegen NEC. (Novum)

Einde skiseizoen Miller na tweede knieoperatie

Rotterdam. De Amerikaanse skiër Bode Miller komt dit seizoen niet meer in actie. Hij werd eerder deze maand geopereerd aan een knie en hoopte terug te kunnen keren in het wereldbekercircuit. Wegens aanhoudende problemen gaat hij weer onder het mes. Aan stoppen denkt de 34-jarige Miller nog niet. De Amerikaan, die dit seizoen de afdaling in Beaver Creek op zijn naam schreef, richt zich op volledig herstel. „Ik wil zo snel mogelijk weer gaan trainen. Ik heb er nog lol in en zo lang skiën plezierig is, blijf ik het doen.” (AP)

Vier Nederlanders op WK indoor in Istanbul

Rotterdam. Nederland neemt over twee weken in Istanbul met vier atleten deel aan de WK indoor. Het zijn kogelstoter Rutger Smith, sprintsters Dafne Schippers en Jamile Samuel en hordeloopster Sharona Bakker. De dertigjarige Smith is de meest ervaren Nederlander in de Turkse metropool. Schippers en Samuel, beiden negentien jaar, doen mee aan de 60 meter sprint. De 21-jarige Bakker gaat van start op de 60 meter horden. (Novum)

Bryant passeert Jordan als topscorer All Stars

Rotterdam. De Amerikaanse basketballer Kobe Bryant is landgenoot Michael Jordan gepasseerd als topscorer in de jaarlijkse All-Star Game tussen de beste spelers uit de Eastern Conference en de Western Conference van de NBA. De speler van de LA Lakers bracht zijn totaal op 271 punten in dertien All Star Games. Bryant maakte gisteren 27 punten. Jordan, sterspeler van de Chicago Bulls, kwam in de jaren tachtig en negentig tot 262 punten. (Novum)

Honkballer Legito (33) stopt als international

Haarlem. Raily Legito stopt na 249 interlands als derde honkman van het Nederlands team. De 33-jarige speler van Antilliaanse afkomst was sinds 1999 international en deed mee aan drie Olympische Spelen. Vorig najaar werd hij met Nederland wereldkampioen. De rechtshandige werper speelde in clubverband bij ADO, PSV en Neptunus. (NRC)

Periodetitel Sparta na winst bij FC Eindhoven

Eindhoven. Sparta heeft gisteren de derde periode in de eerste divisie gewonnen. De Rotterdamse voetbalclub won met 2-0 bij Eindhoven. Rivaal Oss verloor van Den Bosch. Zwolle is koploper met acht punten voorsprong op Sparta. (Novum)

Coureur Kenseth wint Daytona net als in 2009

Daytona Beach. Matt Kenseth heeft gisteren voor de tweede keer de Daytona 500 gewonnen. In een race vol vertragingen en incidenten bleef hij Dale Earnhardt jr. voor. Kenseth won de race eerder in 2009. (NRC)