Kobe Bryant verbreekt record van Michael Jordan

De jaarlijkse All-Star Game tussen de beste spelers uit de Amerikaanse basketbalcompetitie is gewonnen door Team West.

Rotterdam. De jaarlijkse All-Star Game, de wedstrijd tussen de beste spelers uit de Eastern Conference en de Western Conference uit de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, is gewonnen door het westen met 152-149.

Het was een spannende wedstrijd, waarbij Team West (Kevin Durant, Kobe Bryant, Blake Griffin, Andrew Bynum en Chris Paul in de basis) op een voorsprong kwam van 21 punten, maar die bijna weggaf na een spectaculaire inhaalrace van Team East. De ploeg uit het oosten (Carmelo Anthony, LeBron James, Dwayne Wade, Dwight Howard en Derrick Rose ind e basis) kwam terug tot één punt.

Voor Bryant was er dubbel succes. De basketballer van Los Angeles Lakers won niet alleen de wedstijd, hij is met een totaal van 271 punten (in 13 wedstrijden) de nieuwe topscorer aller tijden in All-Star Games. Bryant scoorde 27 punten en had daaraan voldoende om het record van Michael Jordan (262) te verbreken. Tijdens de wedstrijd passeerde hij ook Oscar Robertson (246 points) en Kareem Abdul-Jabbar (251) op de topscorerslijst.

Kevin Durant maakte 36 punten en werd mede daardoor uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Zijn ploeggenoot van Oklahoma City Thunder Russell Westbrook was goed voor 21 punten.

Bij Team East was LeBron James de grote man met 36 punten. Novum, AP