Eerste namen North Sea Jazz - nachtconcert Lenny Kravitz

Lenny Kravitz Lenny Kravitz tijdens een show bij autorace Daytona 500, afgelopen zondag. Foto AP / John Raoux

De eerste namen voor het North Sea Jazz Festival op 6,7, 8 juli in Rotterdam zijn bekend. Onder anderen Van Morrison, Tony Bennett, Janelle Monae en de jazzgrootheden Wayne Shorter, Ahmad Jamal, McCoy Tyner met Ravi Coltrane, Pat Metheny, Joe Lovano, Dave Douglas en Dave Holland geven concerten.

De jonge generatie wordt vertegenwoordigd door Robert Glasper, Melody Gardot, Gregory Porter en The Kyteman Orchestra.

Luister naar Water, van Gregory Porter op Spotify

Van Morrison, Tupelo Honey

Verder bevestigd op de 37e editie van het driedaagse festival zijn ‘House’-acteur/bluespianist Hugh Laurie, Macy Gray & David Murray Blues Big Band, Amos Lee en de nieuwe fusionjazz groep Spectrum Road met Cream-zanger Jack Bruce, John Medeski, Cindy Blackman en Vernon Reid.

In navolging van Prince vorig jaar is er dit jaar ook weer een speciaal nachtconcert. In de nacht van vrijdag op zaterdag treedt Lenny Kravitz op.

Donderdag 1 maart begint North Sea Jazz met de kaartverkoop.

Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way
http://youtu.be/m8moA7OzJ9s

Ondertussen wankelt het voortbestaan van het North Sea Jazz festival op Curaçao. Organisator en hoofdsponsor van het festival, Gregory Elias, is boos over het feit dat de hotelsector op Curaçao absurd hoge prijzen vraagt.

    • Amanda Kuyper