Weer

Het blijft op veel plaatsen somber weer tijdens de komende dagen. Grijze wolkenluchten voeren de boventoon en lokaal is het ook sterk nevelig. Pas later in de week krijgt de zon weer wat meer ruimte. Het is verder, ondanks het gebrek aan zon, toch zacht voor de tijd van het jaar.

Komende nacht blijft de temperatuur ook hoog onder de grijze wolkendeken. Het wordt niet veel kouder dan 6 à 7 graden.

Morgen lijkt het weer sterk op dat van vandaag. Het blijft echter grotendeels droog en het is erg grijs. Vooral rond het IJsselmeer en langs de westkust is het behoorlijk nevelig. Lokaal komt zelfs mist voor. Met 9 tot 12 graden is het uitermate zacht voor eind februari.

Ook in de wintersportgebieden loopt de temperatuur deze week verder op, maar de pistes zijn nog steeds goed voorzien van sneeuw.

Dichter bij huis is de winter ver te zoeken. De temperaturen zijn zelfs lenteachtig, al missen we de komende dagen nog de voorjaarszon. Op de laatste dag van de meteorologische winter wordt het woensdag opnieuw 9 tot 12 graden en blijft het grijs.

Maar als donderdag de lente officieel begint, komt de zon langzaam uit haar winterslaap.