Vonn snelste in Bulgarije

De Amerikaanse skiester won in Bansko de super-G.

ROTTERDAM. Lindsey Vonn heeft gisteren bij de wereldbekerwedstrijd in Bansko de super-G gewonnen. De Amerikaanse was in het Bulgaarse skioord net iets sneller dan Tina Weirather uit Liechtenstein en de Italiaanse Daniela Merighetti.

Het was Vonns vierde zege op de super-G dit seizoen, maar die kreeg ze niet cadeau. Halverwege de race ging Vonn in de fout, waardoor ze een achterstand van 0,61 seconde op Weirather opliep. Door een sterk slot slaagde Vonn er alsnog in dat om te buigen in een voorsprong van 0,05 seconde. Merighetti eindigde op 0,07 seconde van Vonn als derde. De Amerikaanse is al zeker van de wereldbeker op de combinatie en de afdaling en heeft ook op de super-G en de WB-algemeen de beste kansen. Reuters