Bijna tweeduizend scholen staken op 6 maart

Bijna duizend scholen gaan 6 maart dicht en op minstens 1900 scholen wordt gestaakt.

Dat melden de onderwijsvakbonden vanavond. Het aantal scholen dat zich nog aansluit bij de actie neemt nog toe, verwachten de bonden. Het onderwijspersoneel staakt vanwege de bezuinigingen op het passend onderwijs.

Op de site van de Algemene Onderwijsbond:

Terwijl op 6 maart in de Tweede Kamer de Wet Passend onderwijs aan de orde is, laten leraren en schoolleiders een massaal nee horen tegen de bezuinigingen en ontslagen in het Passend onderwijs en een ja voor de kwaliteit van onderwijs voor alle kinderen. Er komen via de scholen steeds meer signalen dat ook ouders hun steun willen betuigen. De voorbereidingen voor de stakingsbijeenkomst in de ArenA zijn in volle gang.

Op 6 maart vindt een demonstratie plaats in de Amsterdam Arena. Die dag wordt in de Tweede Kamer de Wet passend onderwijs behandeld, meldt persbureau Novum.

    • Hans Klis