The Face: weer een nieuwe zoektocht naar 'Doutzens'

The FaceRTL 5, 20.30 - 21.30 uur

Zou RTL bij het bedenken van The Face rekening hebben gehouden met de ophef rond dat andere modellenprogramma, Holland’s Next Top Model? Twee oud-winnaressen deden onlangs hun beklag over de nooit ontvangen hoofdprijs: een modellencontract van 75.000 euro. Opvallend: bij The Face krijgt de winnaar ook een contract, alleen is er geen geldbedrag aan verbonden. Of het een met het ander te maken heeft wil RTL niet vertellen.

Er zijn meer verschillen tussen HNTM en The Face. Oké, in beide programma’s worden in de zoektocht naar de nieuwe Doutzen kandidaten in een huis opgesloten en door een jury beoordeeld. Maar bij The Face zijn de kandidaten (mannen en vrouwen) ervaren modellen – die maar niet doorbreken. Via The Face willen ze alsnog de top halen. Hoe dit uitpakt moet blijken: nrc.next mocht de eerste aflevering niet vooraf bekijken. De angst voor negatieve publiciteit is groot.

The Face kent wat dat betreft een stroef begin. Dat „Amsterdam op z’n grondvesten trilde” toen de modellen het huis binnenkwamen, zoals een van de kandidaten zegt op de website van The Face, kan letterlijk worden genomen. Bewoners aan het appartementencomplex in Amsterdam, waar het programma werd opgenomen, spanden tevergeefs een kort geding aan om de opnames te stoppen. Ze konden niet slapen van de geluidsoverlast, afkomstig uit de speciaal voor de gelegenheid geplaatste jacuzzi op de binnenplaats.

Redacteur Media

    • Stijn Bronzwaer