Sijsling trekt aan langste eind in finale Wolfsburg

De Nederlandse tennisser won zijn tweede challenger van dit jaar.

ROTTERDAM. Igor Sijsling heeft gisteren het challengertoernooi van Wolfsburg op zijn naam geschreven. De 24-jarige tennisser uit Amsterdam was in de finale in drie sets te sterk voor de Pool Jerzy Janowicz. Sijsling doorstond in de tiebreak van de beslissende derde set vier matchpoints en trok uiteindelijk aan het langste eind: 4-6, 6-3 en 7-6 (9). Het was voor Sijsling de tweede challengeroverwinning dit jaar. Begin deze maand was hij ook al de sterkste in het Franse Quimper.

In de finale in Wolfsburg had Janowicz aan een break genoeg om de eerste set met 6-4 naar zich toe te trekken. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en had Sijsling een servicebreak nodig om het evenwicht te herstellen.

In de beslissende derde set gaven de finalisten elkaar geen strobreed toe. Een tiebreak was nodig om de partij te beslissen. Janowicz had de overwinning voor het grijpen, maar liet vier matchpoints onbenut. Sijsling, de nummer 147 van de wereldranglijst en 89 plaatsen hoger genoteerd dan zijn tegenstander, sloeg bij 10-9 op zijn eerste wedstrijdpunt meteen toe.

Juan Martin del Potro won gisteren het ATP-toernooi van Marseille. De Argentijnse tennisser was in de finale de Fransman Michaël Llodra de baas: 6-4 en 6-4. Vorige week in Rotterdam troffen de twee elkaar in de tweede ronde en ook toen was Del Potro de sterkste. De Argentijn, de nummer tien van de wereld, behaalde in Zuid-Frankrijk de tiende titel uit zijn loopbaan. In Rotterdam verloor Del Potro de eindstrijd van Roger Federer. Novum