Ribéry loodst Bayern langs Schalke in Duitse topper

De Franse aanvaller was met twee treffers de grote man bij Bayern.

ROTTERDAM. In de Bundesliga heeft Bayern München gisteren op eigen veld de topper tegen Schalke 04 met 2-0 gewonnen. Franck Ribéry was goud waard voor de Rekordmeister. De Fransman maakte de treffers negen minuten voor de rust en tien minuten na de spelhervatting. De score had nog hoger uit kunnen vallen als Ivica Olic niet in buitenspelpositie had gescoord.

Bayern klimt door de overwinning naar de tweede plaats in de Bundesliga. De ploeg van Arjen Robben heeft nu 48 punten. Borussia Dortmund, dat thuis met 3-1 te sterk was voor Hannover 96, blijft met 52 punten koploper in Duitsland. Schalke staat op de vierde plaats, met 44 punten. Nummer drie Borussia Mönchengladbach, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Hamburger SV, heeft 47 punten.

De topper in de Serie A tussen AC Milan en Juventus eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Milan, met de Nederlanders Urby Emanuelson en Mark van Bommel in de basis, was lange tijd de betere ploeg in San Siro. Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via een afstandsschot van Nocerino. Sulley Muntari leek vervolgens met een kopbal voor 2-0 te zorgen, maar ondanks dat de bal de doellijn passeerde werd er geen doelpunt toegekend.

In de slotfase zorgde Juventus voor meer dreiging. De ploeg uit Turijn kwam zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte via Matri en behield zijn ongeslagen status in de Serie A. Milan blijft koploper. De regerend landskampioen heeft met één duel meer gespeeld een punt meer dan Juventus. Novum