Opnieuw cruiseschip Costa in problemen - brand op schip

De Costa Allegra. Beeld: Screenshot costacruise.com

Een cruiseschip van het Italiaanse cruisebedrijf Costa Crociere, de Allegra, ligt op drift voor de kust van de Seychellen na het uitbreken van een brand. Van hetzelfde bedrijf zonk in januari de Concordia voor de Italiaanse kust. Volgens de Italiaanse kustwacht is het vuur gedoofd.

Volgens de kapitein van de Allegra zou de brand vanochtend zijn uitgebroken in een gesloten machinekamer. Als gevolg van de brand zou het schip zou op drift liggen in de Indische Oceaan en is er geen stroom op het schip. Persbureau Reuters meldt dat het schip een waarschuwingssignaal zou hebben afgegeven.

‘Passagiers en bemanning verkeren in gezonde toestand’

De Italiaanse kustwacht meldt aan persbureau AFP dat er meer dan 1000 mensen aan boord zijn, maar dat iedereen in “gezonde toestand” verkeert. Persbureau Novum meldt dat in de buurt varende vrachtschepen zijn ingeschakeld om hulp te bieden. De Seychellen hebben een motorboot, een vliegtuig en twee sleepboten gestuurd. Het schip was vanaf Madagascar op weg naar de Seychellen.

Lees in dit liveblog meer over de gebeurtenissen met de Costa Allegra.

Het cruiseschip is van de Italiaanse reder Costa Crociere. De Costa Allegra is gebouwd in 1992 en heeft een capaciteit van 1000 passagiers. Het schip heeft 466 crewleden aan boord. Het schip meet bijna 190 meter.

Hier zou het schip op drift liggen:


Grotere kaart weergeven

Crociere is ook de eigenaar van de Costa Concordia, het cruiseschip dat in januari voor de Toscaanse kust aan de grond liep en zonk. Bij de scheepsramp met de Concordia kwamen in januari minstens zeventien mensen om het leven. Vijftien mensen worden nog altijd vermist.

    • Judith Laanen