Kortkolom sport

Tennisser Sijsling wint ‘challenger’ in Salzburg

Wolfsburg. Tennisser Igor Sijsling heeft zijn tweede challengerzege van het jaar geboekt. De 24-jarige Nederlander was in de finale in het Duitse Wolfsburg in drie sets te sterk voor de Pool Jerzy Janowicz: 4-6, 6-3 en 7-6. Begin deze maand won Sijsling een toernooi in het Franse Quimper. Janowicz liet vier matchpoints onbenut. Sijsling sloeg bij zijn eerste wedstrijdpunt meteen toe.

Juan Martin del Potro heeft gisteren het ATP-toernooi in Marseille gewonnen. De Argentijn versloeg de Fransman Michaël Llodra: 6-4 en 6-4. Del Potro, de nummer tien van de wereld, behaalde zijn tiende toernooizege uit zijn loopbaan. In Ahoy verloor hij vorige week in de finale van Roger Federer. (Novum)

Kramer en Wüst blijven bij team TVM schaatsen

Hoogeveen. Sven Kramer en Ireen Wüst hebben hun aflopende verbintenis bij schaatsploeg TVM verlengd. De wereldkampioenen allround tekenen bij tot en met de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. Ook coach Gerard Kemkers, die Kramer en Wüst sinds 2005 onder zijn hoede heeft, blijft verbonden aan de formatie. Kramer komt volgend weekeinde niet in actie tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De wereldkampioen allround heeft bedankt voor de 1.500 meter en maakt geen gebruik van een aanwijsplaats op de tien kilometer. (Novum)

Boksster Fontijn wint groot toernooi in Sofia

Rotterdam. Boksster Nouchka Fontijn heeft zaterdag het prestigieuze toernooi om de Strandja Cup in Sofia gewonnen in de gewichtsklasse tot 75 kilogram. De 24-jarige Fontijn hoefde de finale niet te boksen. Haar Chinese tegenstander Li Jinzi, de nummer twee van de wereld, mocht van de dokter niet in actie komen wegens een oogblessure die ze vrijdag had opgelopen. Fontijn strijdt met landgenote Marichelle de Jong om een olympisch ticket. Met haar triomf in Bulgarije verdiende ze belangrijke punten op weg naar de WK. Op dat toernooi, dit voorjaar in China, worden de olympische tickets verdeeld. (NRC)

Skiester Lindsey Vonn ook snelste in Bulgarije

Rotterdam. Lindsey Vonn heeft gisteren bij de wereldbekerwedstrijd in Bansko de super-G gewonnen. De Amerikaanse skiester was in Bulgarije iets sneller dan Tina Weirather uit Liechtenstein en de Italiaanse Daniela Merighetti. Het was voor Vonn de 51ste wereldbekerzege en de vierde overwinning op de super-G dit seizoen. Ze is al zeker van de wereldbeker op de combinatie en de afdaling en heeft ook op de super-G en de algemene wereldbeker de beste kansen. (Reuters)