Flapraden, aflevering 3

You Can’t Judge a Book by the Cover, zong Bo Diddley. Maar kun je een boek wel raden door naar de cover te kijken? Aflevering 3 van Flapraden. De opzet is doodsimpel, en schaamteloos geleend van collega-boekensite Book Riot: wij zetten boekomslagen online, maar niet voordat we titel en auteur van de flap hebben verwijderd.

You Can’t Judge a Book by the Cover, zong Bo Diddley. Maar kun je een boek wel raden door naar de cover te kijken? Aflevering 3 van Flapraden.

De opzet is doodsimpel, en schaamteloos geleend van collega-boekensite Book Riot: wij zetten boekomslagen online, maar niet voordat we titel en auteur van de flap hebben verwijderd. Jullie, de bezoekers van de boekenblog, graven vervolgens in het geheugen, googlen, en bediscussiëren (#flapraden) de lijst omslagen. De opdracht: noem van elk omslag titel en auteur. Omdat er vorige week veel foutloze inzendingen waren heeft de jury deze week een extra moeilijke aflevering gemaakt. Met name omslag 3 zal niet eenvoudig te raden zijn:

Bovenstaande covers zijn boeken die (niet per se in Nederland) verschenen in de twintigste en eenentwintigste eeuw. Stuur mij een e-mail met je oplossing (nummer daarbij van links naar rechts, van boven naar beneden). Degene met de meeste goede antwoorden wint. De prijs is nog niet duidelijk (in ieder geval de eer), de deadline is vrijdag om 12 uur, maar degene die als eerste een (foutloze) oplossing opstuurt, wint.

Eerdere afleveringen van Flapraden staan hier.
Verdere vragen en discussie omtrent deze quiz gaarne via Twitter, onder de hashtag #flapraden.

    • Ward Wijndelts