Even voorstellen: ARMAR, je elektronische keukenhulp

ARMAR aan het werk in de keuken. Screenshot Youtube.com

Dat robots ons in de toekomst zullen helpen in onze dagelijkse bezigheden is allang geen science-fiction-verhaal meer. In Duitsland zijn ze aan het Karlsruhe Institute of Technology druk bezig om robot ARMAR te leren hoe hij ons kan helpen in de keuken. Wie weet bakt hij straks jouw spiegelei, schrijft webredacteur Judith Laanen op nrc.nl.

De naam suggereert een oorlogsrobot, maar hij is voor in de keuken. Het fijnste is dat als je hem voordoet hoe hij de afwasmachine moet uitruimen en het aanrecht moet schoonmaken, hij het na een tijdje zelf kan. Hij leert namelijk het beste van zijn menselijke voorbeeld:

Volgende week mag hij op de technologietentoonstelling CeBIT in Hannover laten zien hoe hij op commando’s en gebaren reageert.

    • Hans Klis