Arsenal toont veerkracht in derby tegen Tottenham

De ploeg van Arsène Wenger kwam met 2-0 achter, maar won alsnog.

ROTTERDAM. Arsenal heeft gisteren de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur met 5-2 gewonnen. In het Emirates Stadium kwamen de bezoekers via Louis Saha en Emmanuel Adebayor op een 2-0 voorsprong, maar door goals van Bacary Sagna, Robin van Persie – met 23 doelpunten topscorer in de Premier League – Tomas Rosicky en Theo Walcott (2) behaalde Arsenal alsnog een ruime zege. De ‘Gunners’ kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte, nadat Tottenham tegen de verhouding in op 0-2 was gekomen. In de tweede helft viel Rafael van der Vaart in bij de Spurs, maar Arsenal, dat vierde staat in de Premier League, domineerde het duel.

Koploper Manchester City maakte voor eigen publiek geen fouten tegen Blackburn Rovers: 3-0. Mario Balotelli opende de score na een half uur. In de tweede helft nam City verder afstand via Sergio Aguëro en Edin Dzeko. City heeft nu 63 punten, twee meer dan stadgenoot United dat met moeite won bij Norwich City: 1-2. Uitgerekend Ryan Giggs, die voor de 900ste keer aantrad in het shirt van United, bezorgde zijn ploeg in de slotminuut de overwinning. Giggs, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, debuteerde in 1991 en speelde de meeste duels ooit voor United. Legende Bobby Charlton volgt met 758 wedstrijden.

Chelsea pakte na vier wedstrijden zonder zege in de Premier League weer eens drie punten. De club uit Londen won op Stamford Bridge met 3-0 van Bolton Wanderers. De doelpunten van David Luiz, Didier Drogba en Frank Lampard vielen allemaal in de tweede helft. Novum