‘Voormalig tbs’er doodde 15-jarige Haagse scholiere’

Een 15-jarig meisje dat zaterdagochtend dood op straat werd gevonden in Den Haag, is waarschijnlijk een volstrekt willekeurig slachtoffer geworden van een aanval door een voormalig tbs’er. De 25-jarige verdachte zou eerder, op 15-jarige leeftijd, iemand hebben neergestoken.

Dat incident leverde hem jeugd-tbs op en een periode in een jeugdgevangenis. Ook belandde hij in verschillende klinieken vanwege zijn gedragsstoornis. Dit alles schrijft het AD vanochtend.

Het slachtoffer, de 15-jarige scholiere Ximena, kwam de voormalig tbs’er vrijdagnacht waarschijnlijk tegen nadat ze was gaan stappen. De man takelde haar toe en dumpte haar daarna naakt en bebloed op straat, aldus de krant. Daar werd ze door omwonenden gevonden.

De politie liet eerder weten dat de twee elkaar niet kenden. Hoe het meisje om het leven is gebracht, is nog onduidelijk.

    • Jules Seegers