Dit is Chandra Bahadur Dangi: met 54 centimeter de kleinste mens ter wereld

Foto AFP / Prakash Matema

Hij is 72 jaar en 54,6 centimeter lang: Chandra Bahadur Dangi uit Nepal. Sinds vanochtend is hij officieel de kleinste mens op de wereld.

In de Nepalese hoofdstad Kathmandu werd Dangi vanochtend door Guinness World Records benoemd tot de kleinste levende mens. Niet eerder in het 57-jarige bestaan van Guinness World Records werd zo’n klein mens ontdekt.

Dangi woont samen met zijn familie in het bergachtige dorpje Rhimkholi, zo’n 400 kilometer ten westen van Kathmandu. Hij is niet eerder ‘opgemerkt’ omdat hij tot gisteren nooit een dokter had gezien, want volgens zijn familie is hij altijd gezond geweest. Vanwege zijn lengte heeft Dangi nooit een normale baan gehad, maar heeft hij altijd klusjes in het huishouden gedaan. Hij kan zelfstandig lopen en eet vooral rijst en groenten, in kleine porties.

In een reactie op zijn titel gaf Dangi vanochtend aan “heel blij” te zijn. “Nu wil ik door Nepal en naar het buitenland reizen”, aldus de kleinste mens ter wereld. Ook gaf hij aan de premier van Nepal graag te willen ontmoeten.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door AFP-fotograaf Prakash Matema en AP-fotograaf Niranjan Shrestha.

    • Pim van den Dool