AZ en Heerenveen in evenwicht

In een bizarre wedstrijd hebben AZ en Heerenveen, de nummers twee en drie van de Eredivisie, vanavond gelijkgespeeld. Het werd in Alkmaar 3-3.

AZ nam twee keer een voorsprong, Heerenveen één keer, maar het laatste doelpunt werd gemaakt door AZ’er Erik Falkenburg. AZ-keeper Esteban ging twee keer in de fout.

Falkenburg maakte met zijn late gelijkmaker de fouten van zijn keeper Esteban een beetje goed. Bij de 2-2 van Bas Dost ging eerst Roy Beerens in de fout. De bal kwam richting de AZ-keeper, die het Dost makkelijk maakte om met het hoofd te scoren.

AZ had toen twee keer de leiding genomen door Jozy Altidore. De spits maakte in de 26e minuut de 1-0 met een inzet uit de draai. Na rust maakte Filip Djuricic, met Dost in buitenspelpositie, de achterstand van de Friezen ongedaan. Niet veel later sloeg Altidore weer toe uit een voorzet van Brett Holman: 2-1.

Heerenveen nam in de topwedstrijd voor het eerst een voorsprong toen Esteban weer knoeide. Bij het uitverdedigen schoot de doelman van de Alkmaarders de bal pardoes in de voeten van Dost. Die bediende Luciano Narsingh op maat: 2-3. Twee minuten later herstelde Falkenburg alsnog het evenwicht, aldus persbureau Novum.

De beide kemphanen deden de neutrale toeschouwer een plezier met de aantrekkelijke wedstrijd, maar ze hielpen zichzelf niet met het gelijkspel. PSV nam alleen de leiding in de Eredivisie door de benauwde zege op Feyenoord en verdrong AZ naar plek twee, terwijl Heerenveen een plaats zakte ten koste van FC Twente.

    • Annemarie Coevert