Zacht en droog

Het winterweer raakt steeds verder op de achtergrond en door de hoge temperaturen van de afgelopen dagen laten de vogels al flink van zich horen. Qua temperatuur is het de komende dagen ook wel lenteachtig, maar de zon blijft zich helaas verstoppen. Zacht, maar bewolkt weer dus voor de komende periode.

Ten zuiden van ons bevindt zich een standvastig hogedrukgebied en ten noorden van ons land trekken lagedrukgebieden van west naar oost. Met een westelijke wind wordt bij ons zachte lucht aangevoerd, maar tegelijkertijd weten ook diverse afgezwakte storingen, met veel bewolking, ons te bereiken.

Nog maar even genieten van het weer van vandaag dus, met flink wat zon achter het koufront dat afgelopen nacht via het zuiden ons land verliet. Aan zee maakt de zon de meeste uren, landinwaarts zijn er meer wolken. Bij een meest matige westenwind wordt het 7 graden op de Wadden tot 10 graden in Limburg.

Vannacht neemt de bewolking toe. In het oosten kan het nog licht vriezen.

Morgen raakt het in de loop van de ochtend overal bewolkt. Met een beetje geluk piept de zon er aan zee soms nog even door. Er staat weinig wind en met 8 tot 10 graden is het zacht. Maandag valt er wat regen, de rest van de week blijft het zacht en grijs.