Uitgelicht

Programme Name: I'm in a...... - TX: 25/02/2012 - Episode: Boy Band (No. 1) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Illustration Gary Barlow, *I'm In a Boy Band* - (C) BBC - Photographer: unknown
Programme Name: I'm in a...... - TX: 25/02/2012 - Episode: Boy Band (No. 1) - Embargoed for publication until: n/a - Picture Shows: Illustration Gary Barlow, *I'm In a Boy Band* - (C) BBC - Photographer: unknown BBC

Film

Doctor Zhivago (David Lean, 1965, VS). Fameuze en meeslepende Boris Pasternak-verfilming ontpopte zich tot onsterfelijke lieveling van het publiek. Moskouse arts Omar Sharif laat tijdens de Revolutie noodgedwongen zijn grote liefde in de steek. Ook met Julie Christie, Alec Guinness, Geraldine Chaplin. Eén, 14.05-17.10u.

Death Becomes Her (Robert Zemeckis, 1992, VS). Nooit verwelkende schoonheid, eeuwige jeugd en ten slotte onsterfelijkheid, het lijkt twee rivaliserende vrouwen (Meryl Streep en Goldie Hawn) met een obsessie voor hun uiterlijk wel wat. Ondanks bizarre uitgangspunt vrij sobere zwarte komedie. Oscar voor de speciale effecen waarmee redgisseur Zemeckis de lichamen van zijn hoofdpersonen in de wonderlijkste bochten kon wringen. RTL7, 20.00-22.00u.

Departures (Yojiro Takita, 2008, J). Werkloze cellist keert terug naar zijn geboorteplaats en vindt daar werk bij een uitvaartonderneming, waar hij lijken moeten wassen. Juiste snaar rakende tearjerker gaat over verzoening: met de teleurstelling niet te zijn geworden wat je ooit hoopte te worden, verzoening van een zoon met de vader die hem in de steek liet en, uiteindelijk, de verzoening met de dood. Winnaar van Oscar voor beste buitenlandse film. Canvas, 20.50-22.55u.

The Big Easy (Jim McBride, 1986, VS). Misdaadfilm met Dennis Quaid, die als rechercheur de corruptie moet bestrijden in zwoel New Orleans, in gezelschap van de aantrekkelijke openbaar aanklager Ellen Barkin. Vlot amusement van voormalig undergroundfilmerMcBride. Ook met Ned Beatty, John Goodman en Solomon Burke. RTL8, 22.00-00.10u.

Informatief

Kwaad bloed. Nogal wat Nederlanders hebben permanent een slecht humeur. Met ergert zich aan elkaar, aan de politiek, aan de elite, de linkse kerk, de rechtse graaiers, enzovoorts. In deze uitzending komen acht mensen aan het woord bij wie de boosheid vlak onder de oppervlakte zit. Ned.2, 20.25-22.00u.

Kruispunt: het leven even kwijt. Per jaar belanden ongeveer 70.000 mensen op de intensive care van een ziekenhuis. Vanavond de verhalen van drie ex-patiënten bij wie het verblijf op de ic diepe sporen achterliet. Ned.2, 23.00--23.30u.

Andy Warhol - Godfather of Pop. Vervolg van de gisteren uitgezonden documentaire over de Amerikaanse kunstenaar (1928-1987). Arte, 23.50-01.50u.

Amusement

Top Gear. Autoprogramma, met vanavond onder meer een huldebetoon van James May en Jeremy Clarkson aan Saab.BBC 2, 21.00-22.00u.

Sport

Alpineskiën. Rechtstreeks verslag van de wereldbekerwedstrijd Super G voor vrouwen in Bansko, Bulgarije. ARD, 11.00-12.00u.

Studio sport. Samenvatting van het NK Atletiek in Apeldoorn. Om 14.00u een vooruitblik op het wielerseizoen met vertegenwoordigers van de drie grote Nederlandse ploegen, interviews met en reportages over renners. Omstreeks 14.30u verslag van de wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. Ned.1, 13.10-17.25u.

Alpineskiën. Wereldbekerwedstrijd reuzeslalom voor mannen in Crans-Montana. Samenvatting eerste manche en rechtstreeks verslag van de tweede run.ARD, 13.15-13.55u.