superdelux

Binnenstebuitenknuffels

Het Zwitserse ontwerpbureau Atelier Volvox heeft afgelopen week in Duitsland de Recycling Design Prize 2012 gekregen voor zijn serie knuffels. De ontwerpers Samuel Coendet en Lea Gerber kopen verweesde knuffels op bij uitdragerijen, scholen en crèches. Vervolgens geven ze de pluche beesten een tweede leven door ze binnenstebuiten te keren. Ondanks het licht bizarre uiterlijk hebben hun ‘Outsiders’ nog steeds een hoog knuffelgehalte, aldus de ontwerpers.

Tube Toys

En nóg een milieuvriendelijk speelgoedontwerp: de Tube Toys van de Londense ontwerper Oscar Diaz – een auto, trein, tractor en brandweerwagen als bouwpakket. Diaz gaat er prat op dat niets aan zijn ontwerp hoeft te worden weggegooid. De kartonnen verpakkingskoker van de voertuigen is de carrosserie, waarin gaten zijn gestanst waaraan de wielassen en de andere onderdelen kunnen worden vastgeklikt. Een klein strookje papier met de montage-instructie en de naam van de fabrikant is het enige afval.

Zie ook www.oscar-diaz.net