Rennen voor een zacht prijsje

Afwassen, een fietsband plakken, groente snijden, mezelf afdrogen na het douchen, foto’s ontwikkelen, ramen lappen, muren verven en m’n nagels lakken: voor vrijwel elke dagelijkse activiteit bezit ik wel een Hema-product dat ondersteuning biedt. Maar blijkbaar is er toch nog een bezigheid waarvoor het assortiment van het oer-Hollandse warenhuis niet toereikend is: hardlopen.

Daar komt per 5 maart verandering in: Hema lanceert een hardloopcollectie voor mannen en vrouwen met leggings, shirts, shorts, vesten, sportbeha’s en sokken. Geen noviteit ontbreekt: onder de oksels en op de rug van de T-shirts zit ademend materiaal, de vestjes zijn winddicht en regenafstotend en hebben een kinbeschermer bij de rits, de sokken zijn naadloos. De kleding is basic, zoals gebruikelijk is bij Hema. Ook de prijzen zijn op z’n Hema’s: vanaf 15 euro (voor een dameshemdje) tot 40 euro (een damesvestje). Ter vergelijking: de goedkoopste hardlooplegging van Nike kost 48 euro, bij Hema 20 euro.