One hit tas

Mulberry Autumn/Winter 2012 runway show during London Fashion Week at Claridge's Hotel on February 19, 2012 in London, England. Pic Shows: Lana Del Rey Pic Credit: Dave Benett
Mulberry Autumn/Winter 2012 runway show during London Fashion Week at Claridge's Hotel on February 19, 2012 in London, England. Pic Shows: Lana Del Rey Pic Credit: Dave Benett Dave Benett

Lana Del Rey kwam, bracht één single uit en overwon. Met die ene hypnotiserende hit – ‘Video Games’ – wist de Amerikaanse zangeres een mediahype te ontketenen. Ook door de modewereld werd haar retro Barbie-look direct omarmd. Deze maand staat ze op de cover van de Britse Vogue én vernoemde tassenmerk Mulberry een ontwerp naar haar. De kritiek klonk onmiddellijk: is een eigen tas niet wat veel eer voor iemand wier album toen het eindelijk uitkwam redelijk hardhandig werd neergesabeld door critici?

Het kan Mulberry niet deren, de fotografen schoten er lustig op los toen Del Rey afgelopen zondag Mulberry’s frontrow bekleedde tijdens de Londense modeweek. En daarbij noemde het bedrijf z’n tassen al eerder naar personen die niet per se de geschiedenisboeken in zullen gaan. De Mulberry Del Rey, een grote, strak vormgegeven handtas met een goudkleurige sluiting, verkrijgbaar in rood, wit en blauw leer, ligt in mei in de winkel.