NAC wint met ruime cijfers van ADO Den Haag: 4-0

NAC Breda heeft zaterdag mede dankzij een sterke openingsfase eenvoudig van ADO Den Haag gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer John Karelse won thuis met 4-0.

Santi Kolk en Kees Luijckx vonden al in de zesde en elfde minuut het net. In de tweede helft viel de score via Kolk en Eric Botteghin nog hoger uit.

NAC passeert ADO door de zege op de ranglijst en bezet nu de dertiende stek met 25 punten. ADO heeft een punt minder en staat veertiende.

De thuisploeg begon wervelend aan de wedstrijd, zette ADO direct onder druk en kwam snel op voorsprong. Botteghin kopte de bal voor de voeten van Kolk, die het laatste tikje gaf. Vijf minuten later stelde Kolk Luijckx in staat om simpel af te ronden. NAC zakte daarna iets in, waardoor ook ADO enkele kleine kansen kreeg.

De bezoekers kwamen pas na rust in de buurt van een treffer, maar John Verhoek verzuimde zijn ploeg terug in de wedstrijd te schieten. NAC maakte in de 64e minuut een einde aan de illusies van ADO. Robbert Schilder stuurde met een fraaie pass Jeffrey Sarpong weg, die op zijn beurt Kolk op maat bediende.

Voor NAC schoten Schilder en Alex Schalk vervolgens op de lat en paal, voordat Botteghin in blessuretijd succesvol was. NAC behaalde zijn eerste overwinning van 2012. ADO wacht dit jaar nog op een zege.