Kort nieuws Sport

RKC verslaat Vitesse en klimt naar elfde positie

Waalwijk. RKC Waalwijk heeft vrijdagavond voor eigen publiek een 1-0 zege op Vitesse geboekt in de eredivisie. In Waalwijk maakte de Hongaar Krisztián Németh voor rust het enige doelpunt. De ploeg van trainer Ruud Brood stijgt één plek naar de elfde positie. Het is de vierde overwinning in zeven competitiewedstrijden voor RKC, dat vorig seizoen kampioen werd in de eerste divisie. Vorige week speelde RKC gelijk in de Kuip tegen Feyenoord. Vitesse leed zijn vijfde nederlaag in 2012 en kan dit weekend uit de bovenste helft van de ranglijst worden gestoten. (NRC)

Ola John en Narsingh in selectie Oranje

Zeist. Ola John en Luciano Narsingh debuteren in de selectie van het Nederlands elftal. De aanvallers van respectievelijk FC Twente en Heerenveen zijn door bondscoach Bert van Marwijk geselecteerd voor de oefeninterland woensdag tegen Engeland. Urby Emanuelson is teruggekeerd in de selectie van 24 spelers. De middenvelder van AC Milan speelde maart vorig jaar tegen Hongarije zijn laatste interland. Van Marwijk sprak ook zijn vertrouwen uit in Erik Pieters. De linksback van PSV maakte donderdag tegen het Turkse Trabzonspor zijn rentree na maandenlang uit de roulatie geweest te zijn met een gebroken middenvoetsbeentje. AZ-middenvelder Adam Maher, die wel deel uitmaakte van de voorselectie, voegt zich bij Jong Oranje. (Novum)

Ajax boekte forse winst in tweede helft 2011

Amsterdam. Ajax heeft over de tweede helft van vorig jaar een netto winst van 11,8 miljoen euro geboekt tegenover een winst van 2,2 miljoen in dezelfde periode in 2010. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de Amsterdamse club vrijdag bekendmaakte. De toegenomen winst was vooral het gevolg van extra televisie-inkomsten en gedaalde bedrijfslasten. De Zuid-Afrikaanse satellietclub Ajax Cape Town leverde een positief resultaat van 2,7 miljoen euro. Daarnaast stegen de inkomsten uit merchandising met bijna twee miljoen euro. (Novum)

Vijftien arrestaties rond Manchester Utd. - Ajax

Manchester. Rond de wedstrijd van Ajax tegen Manchester United zijn donderdagavond vijftien hooligans opgepakt tijdens een confrontatie van fans van beide clubs in een bar in Manchester. Het gaat vermoedelijk om negen fans van Manchester United en zes Ajax-aanhangers. Dat melden Engelse media. Eerder op de dag zouden Ajax-fans in het centrum onder meer rookbommen naar de politie hebben gegooid. Vorige week werden in Amsterdam rond de thuiswedstrijd van Ajax tegen de Engelse club 129 mensen aangehouden. (Novum)

Verheijen stapt op als assistent bij Wales

Rotterdam. Raymond Verheijen is vrijdag na ruim een jaar opgestapt als assistent-bondscoach van het nationale voetbalelftal van Wales. De 40-jarige Nederlander neemt ontslag uit onvrede over het beleid van de bond. Verheijen werkte sinds februari 2011 samen met bondscoach Gary Speed, die in november zelfmoord pleegde. (Novum)