Kijk mee met de politieke ledenraad van de PvdA over vertrek Cohen

Cohen in maart 2010 toen hij bekend maakte lijsttrekker van de PvdA te willen worden. Foto NRC / Maurice Boyer

PvdA-leden praten vanochtend in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens een politieke ledenraad over het vertrek van Job Cohen als partijleider. Zij kunnen hier afscheid van hem nemen en hun hart luchten over de ontstane situatie.

Alle leden zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst. Partijvoorzitter Hans Spekman en leden van de Tweede Kamerfractie zijn ook aanwezig bij de bijeenkomst in de Jaarbeurs, meldt persbureau Novum. De ledenraad is bedoeld om terug te blikken op het vertrek van Cohen en niet om een nieuwe leider te kiezen. Daarvoor krijgen de leden tot medio maart de tijd. Fractieleden Martijn van Dam, Ronald Plasterk en Diederik Samsom hebben zich tot nu toe opgeworpen als kandidaat.

Bekijk hieronder vanaf 10.15 de politieke ledenraad op Politiek 24: