Italiaanse boerenkool

Cavalo nero of palmkool is verwant aan boerenkool, maar het is een eleganter product: het is sierlijker en het ontbeert de zware odeur die bij het koken van boerenkool vrijkomt. Leonardo Pacenti, chefkok van het Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam, werkt er graag mee. In de video laat hij zien hoe je cavalo nero van


Cavalo nero of palmkool is verwant aan boerenkool, maar het is een eleganter product: het is sierlijker en het ontbeert de zware odeur die bij het koken van boerenkool vrijkomt. Leonardo Pacenti, chefkok van het Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam, werkt er graag mee. In de video laat hij zien hoe je cavalo nero van de harde nerven verlost en er een ‘Italiaanse’ boerenkool van maakt. Al werkend komt Leonardo op nieuwe ideeën, hij combineert de kool met koudgerookt wangspek, zelfgemaakte zwoerdworst en mosterdfruit. En passant geeft hij de recepten van een tweetal pasta’s, andere toepassingen van palmkool en hij vertelt hoe je zelf mosterdfruit kunt maken.