Iran: aanval van Israël zal einde betekenen van zionistische regime

De Iraanse minister van Defensie heeft vandaag gewaarschuwd dat een aanval van Israël op Iran het einde zal betekenen van ‘het zionistische regime’ van de Israëlische staat. Hij zei dat op de Iraanse staatstelevisie. Het is de meest dreigende Iraanse waarschuwing aan het adres van Israël tot nu toe.

President Mahmoud Ahmadinejad bezoekt in 2008 een nucleaire centrale. Iran dreigt dat het Israël zal vermorzelen als dat land Iran's kerncentrales aanvalt. Foto Reuters / Presidential official website

De Iraanse minister van Defensie heeft vandaag gewaarschuwd dat een aanval van Israël op Iran het einde zal betekenen van ‘het zionistische regime’ van de Israëlische staat. Hij zei dat op de Iraanse staatstelevisie. Het is de meest dreigende Iraanse waarschuwing aan het adres van Israël tot nu toe.

Israël zou mogelijk van plan zijn kerncentrales in Iran aan te vallen. Israël is bang dat Iran op deze plekken werkt aan nucleaire wapens. Iran houdt vol dat de centrales bedoeld zijn voor de energiewinning in het land. Mochten deze Israëlische aanvallen plaatsvinden dan zal Iran dus terugslaan, waarschuwt de minister van Defensie.

Minister Ahmad Vahidi zei vandaag op televisie:

“Een militaire aanval van het zionistische regime [Israël - red.] zal onontkoombaar leiden tot de val van dit regime.”

Vahidi zei overigens niet expliciet wat Iran precies zal doen om een eventuele Israëlische aanval te vergelden.

Sommige Israëlische experts denken dat Israël al voor deze zomer zal moeten toeslaan om Iran’s nucleaire programma effectief tot stoppen te kunnen brengen. Het regime in Teheran brengt steeds meer nucleaire installaties onder de grond, naar plekken waar Israëlische bommen de installaties niet kunnen raken en beschadigen.

Overigens stelden Amerikaanse inlichtingendiensten gisteren dat er maar weinig hard bewijs is dat Iran daadwerkelijk aan een nucleair wapen werkt.