Hij: 'We zijn allebei chaotisch, vooral zij'

Ingrid: „Als we krap zitten, werken we met lijstjes: wat kunnen we kopen?”

Cor: „Ik sta nooit in de supermarkt iets bewust níét te kopen, hoor.”

Ingrid: „Maar we rijden soms wel om naar de Lidl. En als we weinig geld hebben, drinken we in het weekend geen kopje koffie in de stad.”

Cor: „Dramatisch!”

Ingrid: „Ik ben dan altijd het meest teleurgesteld.”

Cor: „Ingrid en ik zijn op andere punten zuinig. Als we matrasjes kopen voor de kinderen, kies ik voor de dure. Want de kwaliteit moet goed zijn. Terwijl zij in de stad altijd koffie met appeltaart wil: dat is zo 25 euro de goot in.”

Ingrid: „Ik koop wel graag tweedehandsspullen.”

Cor: „Ja, zoals die tweedehandsbank die je op Marktplaats had gezien. Ik ging ’m ophalen...”

Ingrid: „... maar die mensen bleken twee honden te hebben. De bank zat vol haren en vlekken.”

Cor: „En de stank! Zo ontzettend smerig! Een tweedehands lamp: oké. Maar verder heb ik een voorkeur voor nieuw en schoon.”

Ingrid: „Cor regelt de financiën.”

Cor: „We zijn allebei chaotisch, maar ik net iets minder. We storten ons loon grotendeels op een gezamenlijke rekening. En dan gaat er nog een euro of 50 naar de eetrekening. Die hebben we in het leven geroepen omdat we bang waren dat het geld op zou gaan aan kleine dingen, zoals eten, terwijl de hypotheek nog niet is afgeschreven.”

Ingrid: „Maar het slaat nergens op. Ik sta er vaak mee voor schut in de supermarkt: staat er weer geen geld op. We gaan ’m opheffen.”

Cor: „Al is het wel leuk als we ontdekken dat er weer geld op staat. Dat voelt alsof je een keer gratis boodschappen kunt doen.”

Anne Dohmen