FC Groningen verliest met maar liefst 4-0 uit bij NEC

FC Groningen heeft de klinkende thuisoverwinning tegen PSV (3-0) van vorige week geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij NEC gingen de noorderlingen hard onderuit: 4-0.

De ploeg van trainer Alex Pastoor was thuis verrassend met 4-0 te sterk. Leroy George (2), Lasse Schöne en John Goossens maakten de doelpunten. NEC stijgt door de zege naar de twaalfde stek met 26 punten, Groningen staat achtste met 32 punten.

NEC ging vorige week nog met 4-1 onderuit bij Ajax, terwijl Groningen PSV dus versloeg. De Noorderlingen waren echter geen schim van de ploeg van vorige week.

NEC was sterker en kwam na twintig minuten op voorsprong. George schoof de bal op aangeven van Navarone Foor onder Groningen-doelman Luciano da Silva door.

In de 33e minuut verdubbelde Schöne de score van dichtbij. Groningen kreeg pas na rust zijn eerste kans via Tom Hiariej, maar Gabor Babos greep in. Na een te korte terugspeelbal van Jonas Ivens werd het 3-0 via George. De vleugelspeler was ook op weg naar de 4-0, maar Goossens gaf de bal het laatste zetje.

Daar bleef het bij, waardoor NEC de grootste overwinning van het seizoen boekte.